CoolSculpting

Med CoolSculpting kan du forma kroppen utan kirurgi och med varaktigt resultat. Metoden går ut på att förstöra fettceller genom kyla. Ett enkelt och smärtfritt sätt som hjälper dig skulptera din kropp som du vill ha den. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation.

Se flera "före & efter" här


Vad är CoolSculpting?
CoolSculpting är en icke-kirurgisk metod som reducerar fettcellerna i behandlingsområdet med minst 20-25% genom kontrollerad kyla. Med CoolSculpting metoden kan man komma åt fettdepåer på kroppen som  är svåra att påverka genom kost och träning. Genom att frysa ned fettcellerna till ett visst antal grader dör dessa och lämnar sedan kroppen successivt via det lymfatiska systemet för att aldrig komma tillbaka igen. 

CoolSculpting är en alternativ behandlingsmetod till den som inte vill genomgå ett kirurgiskt fettreducerande ingrepp.  

Mer än tre miljoner behandlingar har genomförts i över 70 olika länder, metoden har utvecklats av forskare vid Harvard Medical School och behandlingen är godkänd av amerikanska FDA Food Drug adminstration. Amerikanska motsvarigheten till Läkemedelsverket) och har EU:s CE-märkning. CoolScuplting är det enda metoden i sitt slag som har ett FDA godkännande.

Behandlingsområden
CoolSculpting lämpar sig särskilt bra för de ställen på kroppen där överflödigt underhudsfett samlas. Exempel på sådana ställen är: putmage, kärlekshandtag, ridbyxlår, insida av lår, bh-valkar, gäddhäng och manligt bröst. Redan efter fyra till sex veckor kan man se resultat sedan tar det upp till ca fyra månader innan man kan se det helt färdiga resultatet.

Inför en behandlingDin kropp och dina behov är unika därför är det viktigt med en konsultation hos en av våra specialister innan behandling. Under konsultationen kommer behandlaren tillsammans med dig att skräddarsy en behandlingsplan som fokuserar på dina problemområden. 

Hur går en behandling till?
En behandling kan ta från en timme och ett tillfälle upp till flera timmar och flera tillfällen beroende på vad du vill behandla och hur din skräddarsydda behandlingsplan är utformad. 

Innan behandlingen startar kommer din behandlare att mäta ut och markera det område som ska behandlas. Vi kommer att ta före-bilder på behandlingsområdet samt ta din vikt. Behandlaren placerar en tunn geldyna över området som ska behandlas. Efter det appliceras en vakuumapplikator. 

Behandlingen går till så att ett munstycke ”suger” in det område som ska behandlas. Detta sker med hjälp av vakuum och kontrollerad kyla för att frysa fettcellerna. Det är enbart det behandlade området som påverkas. 

Behandlingen gör inte ont, patienten kan sitta eller ligga ned bekvämt och läsa, arbeta på en laptop eller till och med ta en tupplur under tiden. Man kan uppleva en känsla av intensiv köld, en lite stickande känsla. Detta avtar när kylan gör att området domnar vilket sker inom fem till åtta minuter. 

Efter behandlingen
Direkt efter en behandling med CoolSculpting kan det behandlade området både kännas och se lite hårt ut. I takt med att kroppsvärmen och känseln kommer tillbaka kan du känna dig lite yr och illamående, detta är helt normalt och försvinner vanligtvis inom några minuter. Efter det att applikatorn tagits bort kan det behandlade området ibland vara rött i upp till flera timmar vilket också är helt normalt. 

Andra eventuella biverkningar som kan uppkomma den närmsta tiden efter behandlingen är blåmärken, svullnad och ömhet. Besvären försvinner successivt och vanligtvis borta inom en till två veckor. Kontakta din CoolSculpting klinik om någon av dessa symptom är kvar längre än två veckor efter behandling eller om de blir värre över tiden.

Konvalecenstiden efter en behandling med CoolSculpting är oftast väldigt kort och de flesta kan återgå till sitt vanliga liv direkt efter behandlingen.

Förväntat resultat?
Fettceller är extremt känsliga för kyla och genom att tillsätta kontrollerad kyla under en timme så extraheras energin från fettcellen och fettcellen dör. När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek. Processen pågår i upp till 4 månader och leder till en synbar och mätbar minskning (minst 20-25%) av fett på den del av kroppen som behandlats.

Synbart resultat kan ses redan efter fyra till sex veckor men det mest dramatiska resultatet kommer inom fyra månader efter behandling. Din kropp kommer att fortsätta med den naturliga utrensningen upp till fyra månader efter behandling. 

Kliniska studier visar att CoolSculpting säkert och effektivt minskar fettcellerna i det behandlade området, men som med de flesta behandlingar, så kan det slutliga resultatet variera från person till person.

Bra att veta
Om du går upp i vikt efter behandlingen kommer kommer resultatet att vara mindre synbart. Genom en hälsosam kost och träning förebygger du en ofrivillig viktuppgång.

Boka in ett uppföljningsmöte med kliniken ca åtta veckor efter din CoolSculpting behandling så att vi tillsammans kan följa upp ditt resultat och diskutera en eventuell fortsättning för att uppnå just ditt eftersträvade resultat. 

 

Kortfakta om CoolSculpting
CoolSculpting är den ledande icke-kirurgiska behandlingen som effektivt, säkert och permanent fryser och avlägsnar oönskade fettdepåer från din kropp. Det behövs inga nålar, inga särskilda dieter och innebär ingen konvalescens. CoolSculpting har utvecklats av forskare vid Harvard universitetet och har godkänts av amerikanska FDA och har EU:s CE-märkning. 

Fördelar med CoolSculpting
Patienter som inte vill ta risken, kostnaden och konvalescensen som kirurgi kräver, har nu för första gången ett val med CoolSculpting. Patienter kan uppnå synbara resultat med en skräddarsydd behandlingsplan framtagen av certifierad CoolSculptingpersonal.

Så fungerar CoolSculpting
Fettceller är extremt känsliga för kyla och genom att tillsätta kontrollerad kyla under en timme så extraheras energin från fettcellen. Innehållet i fettcellerna, lipiderna, kristallisera och fettcellerna dör. När fettcellerna dör startar en naturlig process i kroppen som gradvis reducerar fettlagrets tjocklek. Denna process pågår upp till 4 månader. Processen leder till en synbar och mätbar minskning (minst 20-25%) av fett på den del av kroppen som behandlats.

Effekter
CoolSculpting resulterar i synbar och mätbar reducering av fett på områden på kroppen som behandlats. Och fettcellerna som behandlats är borta för gott. Patienter kan se resultat så snabbt som tre veckor efter behandlingen, med den mest dramatiska effekten uppstår efter en till fyra månader. Varje patient är unik, vilket är varför ZELTIQ rekomenderar en skräddarsydd behandlingsplan som en del i den initiala konsultationen. Ytterligare behandlingar i samma eller flera områden kan förhöja den önskade estetiska effekten.

Trygghet
CoolSculpting har kliniskt bevisats vara en säker och effektiv behandling. Med den patenterade säkerhetsmekanismen, Anti-Freeze Detect System, som omöjliggör frysskada, är CoolSculpting den enda ledande kylbaserade, icke-kirurgiska behandlingen för att avlägsna fett som har godkänts av amerikanska FDA-myndigheten. Under behandlingen kan patienter sitta eller ligga ned bekvämt och läsa, arbeta på en laptop eller till och med ta en tupplur. Det behövs inga nålar, inga särskilda dieter och ingen konvalescens. Behandlingen utförs på en klinik av behörig personal

Tillgänglighet
CoolSculpting är godkänt av amerikanska FDA-myndigheten. Behandlingen utförs vid kliniker som tillhör ett högkvalitativt, internationellt nätverk. Mer än 3 miljoner behandlingar har genomförts i över 70 olika länder. En komplett lista av legitimerade dermatologer, plastikkirurger och ledande estetiska kliniker som erbjuder den autentiska och patenterade CoolSculpting-behandlingen finns att tillgå på  www.coolsculpting.com.

Patienter
CoolSculpting är perfekt för patienter som vill förändra sin kroppsform utan särskild diet, träning eller kirurgi. Det är inte utformat som en metod för viktnedgång för överviktiga. Den ideala patienten är en person söker en minskning av fett men som inte överväger kirurgi. Varje patient är unik, vilket är varför ZELTIQ rekomenderar en skräddarsydd behandlingsplan som en del i den initiala konsultationen. Ytterligare behandlingar i samma eller flera områden kan förhöja den önskade estetiska effekten.

Vetenskapen bakom CoolSculpting
CoolSculpting har utvecklats av ZELTIQ baserat på en vetenskaplig patenterad metod kallad Cryolipolysis (fettfrysning). Cryolipolysis är resultatet av en revolutionerande upptäckt av vetenskapsmännen Dieter Manstein och R. Rox Anderson vid Wellmancentret vid Massachusets General Hospital, som är kopplat till Harvard Medical School.

Företagets historia
ZELTIQ Aesthetics, Inc. (Nasdaq: ZLTQ) är ett medicintekniskt företag som fokuserar på att utveckla och kommersialisera produkter utifrån sin patenterade plattform för kontrollerad kylningsteknologi. Företaget har patent på Cryolipolysis från Masschusets General Hospital som en icke-kirurgisk metod för att reducera fett. Företaget driver på forskningen, den kliniska utvärderingen och kommersiella utvecklingen av teknologin. Den första produkten på den kommersiella marknaden, CoolSculpting, är designat för att uppnå synbar och mätbar reducering av fett. ZELTIQ fortsätter att använda den revolutionerande teknologin och göra den tillgänglig för kliniker specialiserade på estetiska behandlingar.

Se gärna vår film nedan.