Hårborttagning

Hur fungerar LightSheer DESIRE
LightSheer DESIRE avger en stråle av högkoncentrerat ljus som absorberas av pigmentet som finns i hårsäckarna och hårskaftet. Detta sker under bråkdelen av en sekund. Tiden för varje puls varar tillräckligt länge för att förånga pigmentet, därmed förstörs flera hårsäckar åt gången vilket eliminerar eller kraftigt hämmar hårets återväxt. Varje puls är anpassad för att inte skada den omgivande huden. LightSheer DESIREs unika kylsystem skyddar det övre hudlagret ytterligare genom sin speciella kylförmåga.  Antal behandlingar varierar från person till person men mellan 4 – 8 gånger får man räkna med för ett optimalt resultat.

Bra att veta inför en behandling

  • Sola inte 1 – 4 veckor innan första behandlingen.
  • Använd inte brun utan sol 1 – 2 veckor innan första behandlingen.
  •  Vaxa, plocka eller tråda inte det område på kroppen som ska behandlas månaden innan första behandlingen. Detta för att håret ska vara så utväxt som möjligt för bästa behandlingsresultat.
  • Klippa och raka går bra, då man inte får med hårrötterna på det sättet.

Behandlingsområden
LightSheer DESIRE lämpar sig bra till hela kroppen – ansikte, armar, armhålor, ben, mage och bröst, rygg och underliv. LightSheer DESIRE har en våglängd som ger den  optimala hårborttagningen och även gör den väl lämpad till stora ytor som rygg och ben.

Hur känns en behandling?
Laserbehandlingen är helt smärtfri. Man kan uppleva en värmande och lite stickande känsla när lasern ligger på huden, vissa områden på kroppen är mer känsliga än andra. Men de allra flesta tål behandlingen väldigt bra. 

 

 

 

Kan alla behandlas?
De allra flesta kan behandlas med LightSheer DESIRE utan problem. Kontakta oss för en kostnadsfri konsultation om du har frågor.

Förväntat resultat?
Behandlingen med LightSheer DESIRE kan vara allt från några minuter till en timme eller mer, beroende på storleken av det område som behandlas. Det är viktigt att veta att hårstrået påverkas mest av lasern när det befinner sig i en aktiv tillväxtfas. Eftersom alla hårstrån inte befinner sig i denna fas på samma gång är det därför nödvändigt med mer än en behandling för att uppnå bästa resultat. 
Antalet behandlingar varierar från person till person men mellan 4 – 8 gånger får man räkna med för att nå optimalt resultat.  Det går inte att lova permanent hårborttagning då det är både genetiskt och hormonellt betingat.
 
Efter behandlingen
Det är olika från patient till patient hur det behandlade området ser ut direkt efter en behandling. Hur huden reagerar är beroende på hudtyp och på hur stort område som behandlats. Eventuella biverkningar som kan uppstå är små, det kan röra sig om rodnad och svullnad runt hårsäckarna, besvär som försvinner inom några timmar.  Detta är dock positiva biverkningar eftersom det visar att hårsäcken har svarat på behandlingen. De flesta kan återgå till normala aktiviteter direkt efter behandlingen. 
Dock bör man undvika att sola de närmaste två veckorna efter behandling. Brun utan sol är okej att använda.