Frågor&Svar

CoolSculpting:

Vad är CoolSculpting?
Svar: CoolSculpting är den ledande icke-kirurgiska behandlingen som effektivt, säkert och permanent fryser och avlägsnar oönskade fettdepåer från din kropp.

Vilka behandlingsområden är vanligast?
Svar: CoolSculpting lämpar sig särskilt bra för de ställen på kroppen där överflödigt framträdande fettdepåer samlats. Exempel på sådana ställen är: putmage, kärlekshandtag, ridbyxlår, knän, bh-fett, gäddhäng och manligt bröst.

Vad kan jag förvänta mig för resultat?
Svar: CoolSculpting resulterar i synbar och mätbar reducering av fett (20 – 25%) på de områden på kroppen som behandlats. De fettcellerna som behandlats är borta för gott. Patienter kan se resultat så snabbt som fyra veckor efter behandlingen, med den mest dramatiska effekten uppstår efter en till fyra månader.

Finns det några biverkningar?
Svar: De mest vanligt förekommande biverkningarna som kan uppstå den närmsta tiden efter behandlingen är blåmärken, svullnad och ömhet. Mindre vanliga biverkningar är en intensivare värk. Denna försvinner dock successivt och är vanligtvis borta inom en till två veckor.

Hårborttagning:

Hur fungerar hårborttagning med LightSheer DESIRE?
Svar: LightSheer DESIRE avger en stråle av högkoncentrerat ljus som absorberas av pigmentet som finns i hårsäckarna och hårskaftet. Detta sker under bråkdelen av en sekund. Tiden för varje puls varar tillräckligt länge för att förånga pigmentet, därmed förstörs flera hårsäckar åt gången vilket eliminerar eller kraftigt hämmar hårets återväxt.

Kan man behandla hela kroppen?
Svar: Ja, LightSheer DESIRE lämpar sig bra till hela kroppen – ansikte, armar, armhålor, ben, mage och bröst, rygg och underliv. LightSheer DESIRE har en våglängd som ger den  optimala hårborttagningen och även gör den väl lämpad till stora ytor som rygg och ben.

Gör en en behandling med LightSheer DESIRE ont?
Svar: Behandlingen är helt smärtfri. Vissa kan uppleva en värmande och lite stickande känsla när lasern ligger på huden, vissa områden på kroppen är mer känsliga än andra. Men för de allra flesta är det inga problem. 

Finns det några biverkningar?
Svar: Eventuella biverkningar som kan uppstå är små, det kan röra sig om rodnad och svullnad runt hårsäckarna, besvär som försvinner inom några timmar.  Detta visar dock att hårsäcken har svarat på behandlingen. Dock bör man undvika att sola de närmaste två veckorna efter behandling.

Vilket resultat kan jag förvänta mig?
Svar: Antalet behandlingar varierar från person till person men mellan fyra till åtta gånger får man räkna med för att nå optimalt resultat.  Det går inte att lova permanent hårborttagning då det är både genetiskt och hormonellt betingat.

 
 

Fillers Restylane/Juvederm:

Vad är Restylane/Juvederm?
Svar: Restylane/Juvederm innehåller stabiliserad hylauronsyra. Hylauronsyra är ett kroppseget ämne som bygger upp hudens elasticitet och struktur. Genom att injicera Restylane/Juvederm i huden kan man tillföra fukt, reducera rynkor, förstärka ansiktets konturer, återskapa förlorad volym och struktur.

Hur går en behandling till?
Svar: En behandling tar bara några minuter och resultatet syns direkt. Fillern innehåller lokalbedövning som gör behandlingen så gott som smärtfri.

Kan vem som helst behandlas med fillers?
Svar: En behandling startar alltid med en konsultation där du och din behandlare går igenom dina önskemål och förväntningar. Tillsammans fastställer ni sedan en skräddarsydd behandlingsplan. Din behandlare tar bilder på ditt ansikte och det område som ska behandlas. Bilderna sparas i din journal och behandlingsplan. Själva behandlingen tar mellan femton till fyrtiofem minuter och resultatet syns direkt. Restylane/Juvederm innehåller lokalbedövning som gör behandlingen komfortabel.

Kan vem som helst behandlas med Restylane/Juvederm?
Svar: Som vid alla estetiska behandlingar så är konsultation av största vikt för att avgöra vilken typ av behandling som passar just dig. I konsultationen får du skriva under en hälsodeklaration som sparas tillsammans med din journal. Eventuell medicinering måste alltid anges. Vi behandlar aldrig någon under arton år, gravida eller ammande personer.

Finns det några biverkningar?
Svar: De vanligaste biverkningarna är tillfälliga så som smärta, spänningar, knölighet och domning i det behandlade området. Direkt efter en behandling kan man få en liten rodnad eller svullnad runt det berörda området. En lätt klåda eller ömhet kan också förekomma. Ibland kan själva injektionen göra att man får ett litet blåmärke som sitter i någon vecka.

Botox/Botulinum toxin:

Vad är Botulinum toxin?
Svar: Botulinum toxin (Botox) är en muskelavslappande behandling och passar för behandling av rynkor som orsakats av muskelns upprepade sammandragning i ansiktet. Botulinum toxin kan även användas i medicinskt syfte som vid muskelspasmer, migrän, pressande av tänder/tandgnissling och extrem svettning.

Hur går en behandling till?
Svar: En Botulinum toxin- injektion ges för att reducera de rynkor som uppstår då muskeln drar ihop sig. Genom att blockera nervimpulsen som får muskeln att dra ihop sig bryter man ett mönster och muskeln slappnar av. Vid behandling av ansiktet använder vi mycket små doser. Botulinum toxin är inte en permanent behandling utan går ur kroppen efter tre till fem månader. 

Vad kan jag förvänta mig för resultat?
Svar: Resultatet syns efter fem till tio dagar och sitter i tre till fem månader.

Finns det några biverkningar?
Svar: Vissa kan få en liten rodnad eller svullnad runt det behandlade området. Ibland kan även lätt klåda eller ömhet också förekomma och i vissa fall ett litet blåmärke efter injektionen. Ett fåtal kan också få huvudvärk eller värk i kroppen under de första dagarna. Dessa är dock ovanliga och snabbt övergående besvär.